O nama

  • Proizvodnja i prodaja maslinovog ulja Trogir, Split
  • Proizvodnja i prodaja maslinovog ulja Trogir, Split
  • Proizvodnja i prodaja maslinovog ulja Trogir, Split
  • Proizvodnja i prodaja maslinovog ulja Trogir, Split
  • Proizvodnja i prodaja maslinovog ulja Trogir, Split

Građevinsko-uslužno-poljoprivredni obrt „Bilaja“ sa radom počinje 2003. godine.

Glavna djelatnost obrta isključivo je bila prerada maslina tako da se te iste godine u sklopu obrta u Općini Marina (Splitsko-Dalmatinska županija) otvara najveća i najmodernija uljara u Republici Hrvatskoj kapaciteta 4 tone na sat. S obzirom da je Općina Marina bila, i još uvijek je, općina sa najvećim brojem maslina u cijeloj Hrvatskoj cilj nam je bio unaprijediti proizvodnju maslinovog ulja u tom kraju.

Našom modernom tehnologijom i brzom uslugom omogućili smo našim korisnicima vrhunsku kvalitetu maslinovog ulja. Od samih početaka „Bilaja“ posluje po standardima Europske unije te svake godine unapređuje svoje poslovanje i stručni kadar.

Obrt broji troje stalnih zaposlenika, dok u sezoni prerade taj broj varira i do dvadeset. 2006. godine otvaramo i drugu uljaru (firma B.N.d.o.o) koja kapacitetom duplo premašuje kapicitete prošle uljare te tako nedvojbeno postajemo najveći prerađivači maslina u ovom dijelu europe.

Djelatnost se 2007. godine proširuje i na otkup extra djevičanskog maslinovog ulja te iste godine nastaje i proizvod Benedicta Terra Dalmatia.

2013. godine dolazi do spajanja firme i obrta u „Bilaja d.o.o.“.

U skopu uljara nalaze se i brojne sadnice te maslinici, isključivo od sorte oblica te zagovaramo proizvodnju sortnog ulja koje bi se moglo uspoređivati sa najboljim svjetskim sortnim uljima.

Kroz cijelo svoje postojanje „Bilaja“ sudjeluje na svim većim hrvatskim, ali i međunarodnim sajmovima i konferencijama gdje je veliki promotor Hrvatske i hrvatskog maslinovog ulja.

Benedicta Terra Dalmatia

Prepoznatljiv izgled

Izgled boce spaja plod masline sa tradicionalnom dalmatinskom nošnjom dok je trobojnica simbol Hrvatske, prepoznatljiv svugdje u svijetu.

Opširnije

Vrhunski dizajn

Dizajn je prepoznat 2009. godine na Noćnjaku kada je proizvod postao šampion izgleda pakovina maslinovog ulja.

Opširnije

Neupitna kvaliteta

Za vrhunsku kvalitetu ulja zaslužna je velika briga o svakom plodu masline koja ulazi u proizvod.

Opširnije